FM radio

Skrevet den 25.12.2020, 20:03
FM radio
Fortsat FM radio på antennestikket

Selvom YouSee  med udgangen af december har besluttet at lukke for Radio programmerne på TV, vil vi fortsat levere FM radio på FM båndet via TV/R stikdåsen.

YouSee oplyser, at der lukkes for FM kanalerne på TV kanal for at holde prisstigningerne på et minimum og frigive plads på frekvensbåndet til flere digitale tjenester, såsom "Bland selv TV" og flere avancerede digitale tjenester.

Det er dog som ovenfor nævnt fortsat muligt at lytte FM radio vha. en FM modtager / reciever tilsluttet TV/R vægstikket eller via det luftbårne signal på en transistorradio. 

Det luftbårne FM-signal er dog under afvikling, som i  Norge hvor man slukkede for det landsdækkende FM-net i 2017, og herhjemme, hvor  FM signalet sikkert slukkes  i løbet af få år. 
Hvis du vil vide mere om skiftet fra analog til digital radio, så se på DR’s hjemmeside: læs om, hvordan du hører digital radio og se spørgsmål og svar til digital radio.

Der er mange måder at lytte til radio :

- På dit stereoanlæg / reciever hvis denne har indbygget FM modtager som beskrevet ovenfor - eller hvis der ikke er FM modtager indbygget og det er en nyere reciever, er der måske internetradio som kan anvendes. Ellers kan der tilsluttes en ekstern internet radio adapter.

- På en DAB+  radio  (dækningen er dog ikke lige god overalt på Fanø)

- Vha. en transistorradio med antenne

- APPs til smartphone og tablet (Disse kan hentes i App Store eller i Google Play ) – hør fx alle DR’s kanaler med appen ”DR Lyd”.

- Via computer / tablet / mobil eller en internetradio kan du streame de fleste radiokanaler direkte fra radiokanalens egen hjemmeside – hør fx DR's radiokanaler på dr.dk/radio. og evt. caste disse til en nyere reciever eller TV med en Chromecast audio enhed.