TV pakker 2020

Skrevet af Bestyrelsen den 30.12.2019, 00:00

TV 2020

Sidst revideret 2. januar 2020 / Erik Slot

Som vi har orienteret om her på hjemmesiden og i Fanø Ugeblad, får vi i Nordby Antenneforening vore TV programmer leveret fra YouSee, og dermed er vi ufrivilligt blevet påvirket af situationen i forhandlingerne mellem YouSee og Discovery Networks. Dette får betydning for sammensætningen af vore TV pakker  Grund- , Mellem- og Fuld pakkerne samt bland selv udbuddet pr. 1. januar 2020.  Vi har i samarbejde med YouSee omdelt informationsmateriale om hvilke kanaler der fra begyndelsen af året vil være i de forskellige pakker og hvilke muligheder man har for selv at sammensætte sine TV pakker i  "Bland selv"

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via vores hjemmeside http://fanonet.dk

Find yderligere information og svar på de fleste spørgsmål samt vejledninger til bl.a. hvordan de midlertidige kanaler genindlæses efter 1. januar og de endelige kanalplaceringer efter den 5. februar https://mustsee.yousee.dk/tv2020

Endelig kanaloversigt pr. 5 februar 2020 https://kundeservice.yousee.dk/-/media/yousee/hjaelp-og-support/files/nku/kanaloversigt2020.ashx?la=en

Se også oversigt med de  5 ekstra tyske kanaler og TV Fanø på hjemmesiden Fanonet.dk

TV folderen giver et større overblik over indhold, pakkernes sammensætning, bland selv muligheder med mere Hent tv-folder

Det er fra forskellig side fremført som om sportsindhold og specielt fodbold stort set forsvinder fra programfladen.
Dette er dog ikke tilfældet og i nedenstående link kan sportsindhold efter 1. januar 2020 ses  
https://mustsee.yousee.dk/tv2020-sport

I Sportsoverblikket kan du se hvor de forskellige sportsgrene vises  Hent sportsoverblikket
 

Vi er blevet orienteret om at YouSee og Discovery Networks fortsat forhandler og der er derfor mulighed for at nogle af Discoverys kanaler vil komme med i udbudet i pakker eller bland selv i løbet af 2020, men på nuværende tidspunkt ved vi ikke yderligere.  Vi skal her på siden orientere om udvikling i sagen, så snart der foreligger nyt.

M.v.h.
Bestyrelsen

______________________________________

YouSee Pressemeddelelse

6. november 2019

YouSee og Discovery har forhandlet siden foråret. YouSee har i en ny aftale ønsket at sikre større valgfrihed og balancerede priser, men det er desværre ikke lykkedes at finde en aftale inden deadline. Discovery’s tv-kanaler vil derfor ikke være en del af YouSee’s tv- og streaming-tilbud fra årsskiftet. YouSee ønsker fortsat at tilbyde Discovery’s indhold til sine kunder og vil derfor arbejde videre på at finde en løsning.

Selvom YouSee ønsker at fortsætte forhandlingerne med Discovery, er det nu så tæt på årsskiftet, at YouSee er nødt til at varsle sine kunder om, at Discovery Networks’ kanaler heller ikke vil være en del af Bland Selv-pakkerne fra nytår.  

”Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter,” siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, og fortsætter: 

”Det har været vigtigt for os at finde en løsning med Discovery Networks, så vores kunder fortsat har adgang til deres indhold og kanaler. Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks’ indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks’ kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises.”
 
Sport bruges som løftestang for forhandlinger
Der er flere grunde til, hvorfor det denne gang har været svært at blive enige om en aftale. En af grundene er, at YouSee hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste tv-pakker med indhold, som bliver set mindre og mindre. Selvom danskernes seervaner har ændret sig, og der er færre til at være med til at betale for kanalerne, er der fortsat en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres kanaler. Denne tendens har skabt en negativ spiral af prisstigninger og kundeafgang.

”Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste tv-pakker. Vores fornemmeste opgave er at sikre en rimelig pris og det rette indhold til dem. Selvom mange tv-kanaler har færre seere end tidligere, bliver de fortsat dyrere for os distributører. Derfor bliver det endnu vigtigere at sammensætte de faste pakker, så pris og indhold afspejler tv-seernes reelle efterspørgsel. Vores kunder bør grundlæggende betale for det de ser – specielt i et tv-marked, hvor kunderne i stigende grad ønsker selv at vælge deres indhold. Det skal vores tv og streaming-produkter afspejle,” siger Jacob Mortensen.

En anden grund til, at det i disse år er svært at holde prisen på de faste tv-pakker på et fornuftigt niveau, er, at sport ofte bruges som løftestang i forhandlingerne. Sportsrettigheder er nemlig en afgørende faktor, når en stor del af danskerne vælger tv-pakke. 

”Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder,” siger Jacob Mortensen og tilføjer, at YouSee for at give tv
kunderne mere valgfrihed i 2014 lancerede Bland Selv, hvor man selv kan sammensætte en unik og personlig tv-pakke, og at det i dag er den mest populære tv-pakke blandt nye kunder. 

Selvom det endnu ikke er lykkedes at lukke en aftale med mere valgfrihed og priser, der afspejler den aktuelle værdi af kanalerne, understreger Jacob Mortensen, at man fortsat vil arbejde hårdt på at finde en løsning, hvor YouSee’s kunder igen kan se Discovery Networks’ tv-kanaler.

”Vi har haft et langvarigt samarbejde med Discovery Networks, og det ønsker vi fortsat at have. Vi har mange kunder, der sætter stor pris på Discovery Networks’ indhold, og vi ønsker fortsat at lave en aftale, hvor alle Discovery Networks’ kanaler er tilgængelige i Bland Selv, og hvor landsholdets kvalifikationskampe fortsat er en del af alle vores tv-pakker.”

YouSee har den seneste måned informeret alle kunder med faste tv-pakker om de ændringer, der træder i kraft ved årsskiftet. De kommende uger vil kunder med Bland Selv også modtage information om de forestående ændringer.